טיפים לעריכת ועיצוב שולחן

אין צורך להוציא מאות שקלים על עיצוב שולחן שיראה יפה ומרשים !

עם מעט דמיון, פריטים וצבע – נוכל ליצור שולחן מקסים ומעוצב שיפתיע

וירגש את כולם :

 

סרוויס איכותי : אני מציעה להשקיע בסט אוכל איכותי (עדיפות לסט

נטרלי בצבע לבן / שמנת )

כוסות לשתייה קלה, כוסות יין וסכו"ם – זו השקעה חד פעמית, סבירה

ומשתלמת, וזה הבסיס

איתו נעבוד בסגנונות אירוח שונים.

מפה : עיצוב שולחן מרשים מתחיל בבחירת מפה שמהווה את הרקע

והבסיס לתפאורה מושלמת.

נושא עיצוב השולחן : יש לבחור את נושא עיצוב השולחן : אלגנטי,

קלאסי, אביבי, יוקרתי, כפרי, וינטג', מודרני ועוד. 

אופי העיצוב : האם אתם מעוניינים בשולחן עתיר פרטים או בעל

מראה נקי ? 

צבעוניות : בחרו 2-3 צבעים שיהיו דומיננטיים בעיצוב השולחן

שלכם והקפידו שהצבעים משתלבים היטב עם הסגנון שבחרתם.

אם בחרתם את הסגנון הקלאסי – צבעי לבן, כסף וזהב ישתלבו מצוין.

אם בחרתם בסגנון כפרי – צבעי הטבע ישתלבו נהדר.

(ראו מאמר שילובי צבעים ).

נרות : במידה והחלטתם על הוספת נרות לשולחן שלכם, מקמו

אותם במרכז השולחן, במקום בטוח. ממליצה להכניס את הנר

לכלי זכוכית שקוף לשם הגנה. קחו בחשבון שנרות מפיצים ריח ותנו

את הדעת על כך (הימנעו מנרות ריחניים מידיי שריחם לא תמיד

משתלב עם הארוחה או עם טעמם של חלק מהאורחים).

אני ממליצה לעצב את השולחן בעזרת נרות אלקטרוניים דמויי שעווה

שאינם ממפיצים ריח ואינם דליקים וניתן להשתמש בהם בבטחה.

פרחים : סוגי פרחים וצבעיהם מעניקים ייחודיות בעיצוב השולחן ומוסיפים

לאווירה חגיגית.

פרחים בגווני הלבן והפסטל מעניקים תחושה אלגנטית וחמימה.

פרחים בצבעים כהים מעניקים תחושה דרמתית ועציצי תבלין

יעניקו תחושה אביבית ורעננה.

דקורציה : יש מגוון עשיר של אביזרים שניתן להיעזר בהם

לקישוט השולחן – ראנרים, פלייסמטים, בדים שונים, רשתות ברזל,

פרחים מיובשים, פירות מלאכותיים, פירות יבשים, תמונות ממוסגרות,

מראות ועוד. רק זכרו לא להעמיס.

סימטריה בעיצוב : המפתח לשולחן אירוח מעוצב הוא הסימטריה.

אם אתם רוצים להרשים את האורחים שלכם הקפידו לערוך שולחן

סימטרי, בעל דפוסים ברורים שחוזרים על עצמם גם בכלי ההסעדה

וגם בעיצוב. 

סטים : במידה ואין לכם סט אחיד לעריכת השולחן שלכם, השתמשו

בשני סטים שונים ושלבו ביניהם בסימטריה מסוימת.

רפיטציה : לקחת אלמנט מסוים שיופיע מספר פעמים לאורך

השולחן והוא למעשה יהיה הקונספט העיקרי שלכם בשולחן.

זה יכול להיות זרים קטנים, מראות, פמוטים ועוד.

מרכז שולחן : עיצוב מרכז השולחן מהווה נקודת מיקוד מרכזית

באירוח שלכם. אם השולחן הוא ארוך השתדלו לעצב ולהציב לפחות

2-3 מרכזי שולחן על מנת שכל האורחים יוכלו

ליהנות מיופיים או עצבו סידור אחד ארוך לאורך כל השולחן.

גובה העיצוב : וודאו כי עיצוב מרכז השולחן הינו מתחת לגובה עיני

הסועדים וזאת על מנת שלא יפריע לנהל שיחה ולראות את היושבים

מולכם ואת הסובבים.

כוסות יין : שלבו כוסות יין או שמפנייה לצד כוס השתייה הקרה.

אלו יוסיפו נופך חגיגי לשולחן שלכם.

הפרטים הקטנים : מעבר לעיצוב מרשים, הקפידו על הפרטים הקטנים :

שימו לב שכל הפריטים הרלוונטיים לאירוח קיימים ( מלח, מפיות,

פותחן לבקבוק יין וכו ) והם מונחים במקום נכון ונגיש לאורחים.

נגיעה אישית : כולנו אוהבים את ההרגשה שמישהו חשב עלינו

באופן אישי… כרטיס ברכה אישי, כרטיסי מיקום, קלף המונח על

הצלחת עם אמירה אישית, שי צנוע ( מארז נשיקות מרנג, עציץ קטן )

וכו' יתקבלו באהבה ע"י האורחים שלכם!! 

הכי חשוב זה שתמצאו זמן לנח ולהירגע לפני שהאורחים שלכם

מגיעים, תארחו בכיף ובנחת, תהנו מהמטעמים, מהאווירה ומהחברה.

קידום אתרים אורגני קידום אתרים אורגני