טיפים להכנת אנטיפסטי מוצלח

ירקות :
*את סוג וכמות הירקות ניתן לבחור לפי העדפה אישית – הכל הולך.
ובכל זאת, אלו הירקות הפופולריים ביותר : בטטה, קישוא, חציל, כרובית, פטריות, בצל, שום ושומר.
*יש להשאיר את קליפת הירק בבישול אנטיפסטי ( וכמובן לשטוף היטב ).

חיתוך הירקות :
עגבניות – רבעים ( או עגבניות שרי שלמות).
ברוקולי וכרובית – פרחים. בצל /
שומר – קלוף וחתוך לרבעים / שמיניות. פטריות –
טריות ושלמות. פלפל – חצוי לאורך.
בטטה / גזר / חציל – מקלות ארוכים / עיגולים. דלעת
/ דלורית – קוביות גסות. שום – שלם או
חצוי לרוחב.

תבנית :
יש לבחור בתבנית תנור שטוחה ולא עמוקה (בכדי שהמים יתאדו החוצה ולא ייספגו בחזרה בירקות).

תנור ואפייה :
*רצוי שאפיית הירקות תהיה אחידה. יש
תנורים עם אזורים חמים יותר, אז חשוב להציץ על הירקות ולסובב את התבנית כל 10 דקות.
*זמן האפייה הכולל הוא כ 40 דקות בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות.
*יש להכניס את הירקות רק לתנור שחומם מראש.
*ירקות שמתרככים מהר כמו פטריות, כרוב ועגבניות לא זקוקים ליותר מ15 דקות אפיה ומומלץ להכין
אותם בתבנית נפרדת.

רמת עשייה :
במידה ואתם אוהבים את הירקות במרקם פריך וקראנצ'י, השאירו אותם בתנור עד שקצוות הירקות
חרוכים מעט וצבעם הכללי יהיה זהוב. ( כך תדעו שהירקות מוכנים ).
אני מציעה להביא את הירקות למצב שהם מעט שרופים מאחר וזהו המצב שבו הסוכרים הטבעיים
של הירק מתקרמלים ואז זה הכי טעים.

תיבול :
התיבול הקלאסי ובעיניי הכי מוצלח – שמן זית ומלח אטלנטי גס.
אך כמובן שעוד הרבה סגנונות תיבול הם טעימים ומוצלחים : ענפי טימין או רוזמרין, שיני שום,
כוסברה קצוצה, רוטב בלסמי ועוד.

הגשה :
הירקות טעימים ביותר כשהם בטמפרטורת החדר, לא חמים מהתנור ולא קרים מהמקרר.
בתאבון 🙂

קידום אתרים אורגני קידום אתרים אורגני