אנטיפסטי
ירקות :
אלו הירקות הפופולריים ביותר להכנת אנטיפסטי : בטטה, קישוא, חציל, כרובית, פטריות, פלפל ושומר.
חיתוך הירקות :
עגבניות – רבעים / חצאים ( או עגבניות שרי שלמות).
ברוקולי וכרובית – פרחים.
שומר / בצל – קלוף וחתוך לרבעים / שמיניות.
שום, פטריות – שלמות.
פלפל – רצועות .
בטטה / חציל – חתוך לאורך למקלונים או לפרוסות.
תיבול :
התיבול הקלאסי – שמן זית, טימין ומלח גס.
תיבול נוסף – כוס חומץ בלסמי מודונה וחצי כוס סוכר (מחממים בסיר על אש קטנה עד לצמצום הרוטב ).
אפייה :
חממו תנור מראש ל 200 מעלות והכניסו לאפייה של כ 40 דקות עד להשחמה קלה.
ירקות שמתרככים מהר כמו פטריות, כרוב ועגבניות לא זקוקים ליותר מ 15-20 דקות אפיה.
צננו את הירקות והגישו, בתאבון.